středa 30. května 2018

Období plné vtipných hlášek je tady.

Už abych si pomalu založila nějaký notes, kam si to všechno budu zapisovat. Toník začíná skládat slova k sobě, dokáže většinou nějakým způsobem vyjádřit, co potřebuje (což mi docela usnadňuje život a jsem za to neskonale vděčná) a občas z něj vypadnou takové glosy, že nestíhám koukat. Krev není voda, že jo, má to mít po kom :)

  • Kouká po letadlech a většinou hlásí „tádlo, šiším“ (=„slyším letadlo“) ještě dřív, než ho zaregistrujeme my
  • Dokáže na pískovišti vykšeftovat, co potřebuje, formou „něco za něco“
  • Vymýšlí si svoje příběhy s panáčky a autíčky
  • Zpívá svoje vlastní písničky a umí reprodukovat cizí tvorbu
  • Slovem „pišiška“ si vymáhá puštění desky na gramofonu (Yes! Už chápe, že na něj nesmí sahat)
  • Umí sám vyjít schody (bydlíme ve 3. patře bez výtahu, takže třikrát hurááá)
  • Dokáže se nakrmit sám, takže se po roce a půl můžu zase důstojně najíst
  • A tak dále.
Je prostě boží. Jak jinak, že jo?


Občas to ale není zase taková pohádka, co si budeme povídat. Jasně, že sem tam zoufale píšu kamarádce, že je dneska „zralej na babybox“ a jsem obratem uklidněna, že u nich to není jiné. O tomhle se na Instagramu moc nepíše. Nažehlené pokojíčky s oblečením seřazeným podle barev sbírají víc lajků, než hraničně zabordelený byt s kuchyní zacákanou polévkou, kterou se vám ve spěchu podařilo převrhnout, protože vám zloun celé dopoledne visí na noze a odmítá přestat vřeštět. Rozumím, všichni si rádi prohlížíme instarealitu, která je ale té doopravdické na hony vzdálená. Je třeba si ale uvědomit, že se většinou jedná jen načančaný fotošůt a mít jistotu, že je to všude stejný. Aspoň občas! Věřte mi.

A když je úplně nejhůř, vždycky si vzpomenu na tuhle ikonickou hlášku na tomhle pruhovaném tričku. Myslím, že by se mělo automaticky rozdávat v porodnici v rámci balíčků pro novopečené matky!

5 komentářů:

  1. Joo, joo. V tom roce a půl se z mimina stane aspoň základně samoobslužnej jedinec a svět je hned veselejší... teda dokud se nezačne vztekat :D

    OdpovědětVymazat
  2. Deníček si pořiď! Ty nejlepší hlášky stojí za zapsání. Náš dvouapůlleťák háže takové perly, že z něho budou mít v září ve školce hlavu jak balón. Nesmírně se těmi jeho větami všichni okolo bavíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to občas zapisuju do diáře, ale flákám to!

      Vymazat

Povídej!