pondělí 14. května 2018

Dětské opalovací krémy WELEDA na vlastní kůži

Stejně jako každý rok, i letos dělám vše pro to, abych nepodcenila první sluneční paprsky a nespálila se hned při prvních záchvěvech jara/léta. O to samé se samozřejmě snažím i u Toníka, kterého chráním ještě důsledněji, než sebe. Letos se mi právě včas (kdo by řekl, že letní teploty dorazí už v dubnu?) do rukou dostala nová dětská sluneční péče od Weledy, kterou jsem měla možnost otestovat. Můžete si říct, že je nadpis zavádějící, že jsem ji přece nezkoušela na vlastní kůži, ale opravdu jsem s ní poctivě mazala jak sebe, tak toho svého velkého kluka, u kterého už je označení „miminko“ poněkud nepřesné.

Oba dětské opalovací krémy sluneční řady Weleda jsou voděodolné a fungují díky minerálnímu UV filtru, který neobsahuje nanočástice a chrání na principu odrážení světla. Obsahují výtažek z edelweiss, čili protěže alpské, jedné z mých oblíbených květin (jde o častý folklorní motiv na rakouských a německých krojích!). Můžete být v klidu, že svoje miminko nemažete neznámou chemickou slátaninou, ale krémem na bázi slunečnicového a kokosového oleje (dokonce v bio kvalitě). Dětské mléko na opalování SPF 30 Sensitive je k dostání ve 150 ml balení, SPF 50 Sensitive v 50 ml balení. Tubičky jsou dostatečně pevné, drží tvar a uzávěr pevně drží na svém místě (oceníte při cestování, kdo už se někdy snažil vyprat opalovák z půlky obsahu kufru, ví, o čem mluvím).
Krémy jsou bez parfemace, ale já mám pocit, že velmi jemně a nenápadně voní, nejspíš zvláštní příjemnou vůní použitých olejů.


Pokud jste se s „minerálními“ krémy na ochranu proti slunci ještě nesetkali, musím vás upozornit na jednu důležitou věc. Jak jsem už zmiňovala, jejich UV filtry fungují na principu odrážení slunečních paprsků, což (ve zkratce) znamená, že na pokožce vytvoří jemně bílý film. Mně to teda nevadí, už léta si beztak pěstím aristokratickou bělobu, a u dětí to má jednu nespornou výhodu, která tkví v tom, že přesně vidíte, kde jste robátko už namazali, a kde je ještě třeba přidat. To se dost hodí, víte přece, že jsou někdy při podobných úkonech jako pytel blech :)

Snažila jsem se vám zachytit, jak takový bílý film vypadá, ale jak sami vidíte, téměř to není vidět... (na fotkách vidíte pokus o svočnutí s krémem Weleda SUN SPF 30). U tetování je teda trošku víc zřejmá změna odstínu, vidíte, já věděla, že pro ty obrázky jednou najdu praktické využití, haha!


Třetí weledí novinkou je Mléko po opalování s obsahem aloe vera a výše zmiňované protěže alpské. Hurá, holky, tím můžete konečně taky potěšit hlavně sebe, když už budou mít vaše dětičky takové vymakané nové krémy :) 
Tohle mléko je skvělá věc, zejména pokud se, stejně jako já, pohybujete v začarovaném kruhu spálení > zrudnutí > opětovná běloba. Hlavně v prvních dvou fázích tuhle tubičku budete milovat a na rukou nosit. Chladí, hydratuje a navíc voní... hmm, jak to popsat. Weleda se vyznačuje vůněmi, které jsou neuvěřitelné, někdy dost těžko definovatelné, ale zkusím to. Cítím tam bylinky, limetku, prostě všechno, co chcete čichově vnímat, když regenerujete po dni na sluníčku. Navíc se velmi rychle vstřebává, nemastí a snadno se roztírá. 

Pokud jste opalovací typ, samozřejmě tohoto pomocníka oceníte taky: pomůže zklidnit čerstvě opálenou kůži a dodává pokožce hydrataci, abyste nedopadly jako vysušené švestky (ok, původně jsem chtěla napsat něco o německých turistkách na dovolené, které někdy mají tendenci to trochu přehánět).


P. S.
Opalovací péče je sice díky své šetrnosti určena hlavně pro děti, Weleda ale nabízí také sluneční péči pro dospělé. Zatím se s jemnostpánem dělím o jeho krémový arzenál, ale asi si pořídím také něco z „dospělácké“ řady, která by měla vonět po citrusech, heřmánku a levanduli, hmmm <3

Tento článek vznikl ve spolupráci se značkou Weleda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Povídej!