pátek 24. února 2017

Tramvajové modřiny.

V posledních dnech jsem si všimla, že se mi nad koleny a v polovině lýtek najednou objevila spousta modřin, jejichž původu jsem se zaboha nebyla schopna dopátrat. A pak mi to došlo! Ne, tentokrát jsem se výjimečně nikde nepraštila, ani nikde nespadla, neuklouzla, nezřítila se... ty modřiny jsou od zvedání kočárku do tramvaje! Ano, občas to prostě nevyjde a nenajde se nikdo, kdo by ochotně vyskočil a nebohé matce pomohl vynést těch 30 kg (18 kg kočárek + 8 kg dítě + 4 kg přebalovací taška) nahoru, případně je snést dolů. Nejvíc do pláče mi bývá, když je tramvaj plná (sedících) mužů mladého a produktivního věku, ale žádného z nich ani nenapadne vstát a nabídnout pomoc. Já vím, správně bych jim měla poklepat na ramínko, vytrhnout je z kontemplování nad displejem, vyrušit je od chytání pokémonů a o pomoc je zřetelně a nahlas poprosit, ale... já vždycky tak nějak bláhově doufám, že to někoho napadne samo. Nemělo by?

Asi jsem taky málo asertivní. Občas sice naschvál skrz zuby naštvaně přecedím "děkuju" (za nic...) a říkám si, jak jsem jim to nandala a jak se v těch ignorantech určitě hne svědomí, ale vím, že je to marné. V tom momentě u mě ale převažuje lítost nad světem a je mi spíš do pláče, než do boje.

Jeden opravdu vypečený příklad jsem si musela vyfotit. Na snímku vidíte zadní plošinu pro kočárky v tramvaji typu T3. S chlapcem úplně vlevo jsem dokonce před nástupem navázala přes okýnko oční kontakt a usmála se na něj, takže jsem tak nějak předpokládala, že pochopil, co po něm chci... vedle něj mladý pár (slečně bych doporučila vzít nohy na ramena, dokud je čas) a po mé pravici sedící a zcela pohybuschopný junák středního věku. U toho všeho já třímám madlo kočárku a vlaju nad schody po mé levici (zejména úsek Hlavní nádraží - Husinecká je moc fajn na cvičení rovnováhy).

Ruku mám počmáranou testery rtěnky tak dlouhotrvající, že šla odlíčit až doma... aby bylo jasno :)



P. S.
Abych byla spravedlivá: pořád ještě převažují milí gentlemani (případně ochotné dámy), co se sami nabídnou a pomůžou... keep up the good work, díky!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Povídej!