pondělí 16. ledna 2017

Vyzkoušela jsem za vás... miminčí body podle Burda střihu

Kdysi dávno, když jsem ještě neměla plný prsa práce, jsem se pustila do jednoho docela ambiciózního projektu, a plna nadšení se vrhla do šití dětského body podle Burdy.
Teď jsem konečně měla možnost posoudit na živém manekýnovi, jak to celé dopadlo... předtím jsem si nedokázala představit, jak bodýčko sedí, moje přibližné představy o dětských proporcích začínaly a končily nějak tak, že miminka mají velkou hlavu, 2 ruce, 2 nohy a mezi tím trup. Trochu mám pocit, že tvůrce tohoto střihu měl představy velmi podobné, protože výsledek je podle mě trošku kuriózní...
Nákres vypadal v pohodě, dokonce bych řekla, že lákavě.


Ale kdyby se náhodou někdo z vás chtěl do tohoto šití pouštět, poučte se z mého upozornění: prodlužte, co se dá, rukávy vyšly skoro 3/4, přičemž tělo je zbytečně "prostorné". Určitě udělejte delší náplety na rukávech a nohavicích. Nemáte zač!
Vůbec nebudu zmiňovat, kolik práce dalo všechno to lemování, prošívání a podobně, navíc moje averze k úpletům je legendární... poučila jsem se, do budoucna raději přenechám šití těchto "spotřebních kousků" zručným švadlenkám v rozvojových zemích. Já si radši počkám, až Toník přestane růst takovou raketovou rychlostí a pak si užiju všechny ty kabátky, bundičky, epesní kalhoty a podobně :)

2 komentáře:

  1. Ale vypadá v tom moc pěkně! Šikovná seš :) a tu radu o prodlužování si snad zapamatuju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když na to tak koukám, nevypadá to zas tak zle... ale mohlo to být lepší :)

      Vymazat

Povídej!