neděle 3. prosince 2017

LiškAdvent 3: Máma na tahu

Jakmile se někde ocitnu bez dítěte, je to divný a jsem z toho nervózní. Asi to tak nějakou dobu zůstane, nenadělám s tím nic. Představte si, že se o někoho staráte 24/7 a najednou to NENÍ. Ty neustálé bezděčné záchvaty paniky, jestli jste dítě někde náhodou nenechali! :)

Ale budu trénovat. S koncem kojení je teď noční hlídání snadnější, tak se mi v minulém týdnu rovnou dvakrát podařilo dostat se večer ven.
"Miluju tě, zlatíčko, ale v momentě, kdy se tatínek večer vrátí domů, odsud vystřelím, jako bych utíkala z Alcatrazu".

Jedna z vycházek měla za cíl premiéru Maryši v Národním divadle, kam jsem se vydala s Maruškou. Divadelní hru můžeme směle doporučit, nicméně neméně obohacující byla naše skromná afterparty... zašly jsme si na víno, já se snažila koukat na telefon jen nenápadně a v rámci společenských konvencí, a po dvou skleničkách, několika chlebíčcích a imaginárním větrníku (o kterém byla pouze řeč) jsme se začaly zvedat a chystat k odchodu.
Přitočil se k nám mladý muž, který seděl u vedlejšího stolku a celou dobu naším směrem pokukoval, a oslovil mě:

On: "Slečno, já mám takovej smělej dotaz... mohl bych vás pozvat na drink a získat na vás nějaký kontakt...?"
Já: "Promiňte, já vás přeruším a zastavím... moc jste mě potěšil, ale mě doma čeká muž a miminko, omlouvám se... ale přeju hezký večer!"
On: "Aha, to je škoda. Tak já si pár let počkám!"

Já vím, nuda. Ani jsem se nevyhradila proti té jemné drzosti na konec. Ale mě to vážně potěšilo a tímto se omlouvám všem kamarádům, se kterými jsem se o tento zážitek okamžitě musela podělit. Chápete to? Poprvé venku a asi to se mnou ještě není tak zlé! I STILL GOT IT! :)

4 komentáře:

  1. Tohle může doopravdy pochopit jenom matka :) Někdy jsou dny, kdy malá tak zlobí, že už se vážně nemůžu dočkat, až ji "rozdám" a půjdu si psychicky odpočinout třeba do kanceláře - no a pak tam sedím, dojídám zbytky od večeře z předchozího dne a stejně pořád myslím jen na to, jestli hlídajícím nepláče, jestli se jí něco nestalo atd. :)
    PS: Kompliment vždycky potěší - a zvlášť takový! :) Jen mi tady chybí fotka, jak Vám to ten večer seklo ;)

    Kristýna z blogu
    Style over trends

    OdpovědětVymazat
  2. Jó, fotodokumentace... jediná dostupná fotka je z foyer Národního divadla, kde se zrovna cpu chlebíčkem :))
    A odpočinek u práce - to taky znám. TO LÍBEZNÉ TICHO!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ticho je rozhodně paráda, ale není to úplně nutná podmínka - obvykle jsem vděčná i jen za možnost popovídat si s někým, kdo nechce pochovat :D

      Vymazat
  3. https://www.facebook.com/malamamakomiks/photos/ms.c.eJxFzMENADEIA8GOTjgEsPtv7CSihO9obaSzVKx0LQY~_XHALBTigWgnuC7KebA6c4n0I52Mm0UXlg~_zC9ANyjxwB.bps.a.1638797553059550.1073741828.1638552609750711/1638797873059518/?type=3&theater ;)

    OdpovědětVymazat

Povídej!