sobota 2. prosince 2017

LiškAdvent 2: Kreativní Ježíšek

Patříte k jedincům, kteří už od října mají všechny vánoční dárečky připravené (nejlíp i zabalené), a na Boží hod už začínají shánět dárky na příští rok? Nebo byste každoročně nejraději všechno sehnali den před Vánoci a nejlíp na jednom místě? Já patřím ke skupině "někde mezi". Snažím se nad dárky opravdu přemýšlet, a přes rok si do diáře pečlivě zapisuju, kdykoliv mě napadne něco, o čem mám pocit, že by to někoho blízkého mohlo potěšit.

Pokud ve svém okolí máte někoho kreativního, třeba vás inspirují tyto tipy na dárečky*:

1. Poukázka na kurz krasopsaní s Krasopiskou
Vyzkoušela jsem "na vlastní ruku" a ráda doporučuju dál. Odpočinete si, naučíte se základy moderní kaligrafie a s trochou cviku se vám po pár pokusech podaří vykroužit krasopis jako z nabídkové tabulky vašeho oblíbeného bistra na Letné/Vinohradech. Krasopiska nyní připravila i krasopisnou písanku, ta bude zase ideálním dárkem pro ty, co už kurz absolvovali...

2. Sada na domácí výrobu kosmetiky od Lišky Mazané
Kromě sympatického názvu tyhle slečny nabízejí přírodní kosmetiku, workshopy, kde se naučíte vyrobit si kosmetické laskominy přesně na míru pro svoji pleť, a taky krásné sady na domácí výrobu šlehaných tělových krémů a balzámů na rty. V krásném balení!

3. Souprava na vyšívání od Zašívárny
Tohle je další moje srdcovka. Neodolala jsem a už jsem si dvě sady od holek stihla koupit a vyšít. Balení je naprosto nádherné, v krabici najdete úplně všechno, co k vyšívání bude třeba, samozřejmě i s podrobným návodem. Pokud se na vyšívání necítíte, ale přesto byste rádi vlastnili něco ze zašívárenského portfolia, můžete jejich prostřednictvím využít službu "vyšívacích babiček" a nechat si motiv vyšít od šikovných seniorek.

P.S.
Uznávám, že tohle asi moc nejsou dárky pro pány... ale i pro ty jsem něco objevila. Znáte Klub pánů z Ponožkovic? Ponožkové předplatné, kdy obdarovanému šťastlivci každý měsíc do schránky přistane epes rádes pár ponožek. Moc se mi líbí jejich webovky a příběhy, které k jednotlivým motivům přiřadili. Aby to holkám nebylo líto, mají v nabídce i předplatné pro ženy :)

*tento článek není sponzorován žádnou z výše uvedených firem

Žádné komentáře:

Okomentovat

Povídej!