úterý 11. dubna 2017

Kosmetická údržba s miminkem za zády.

Která matka už někdy netancovala kolem postýlky s plačícím dítětem, divoce mávajíc rukama jako kolibřík křídly, protože lak na nehtech ještě nestihnul doschnout? V hlavě mezitím běží imaginární souboj krkavčí marnivé matky ("když si to teď rozreju, už si to dneska nestihnu znovu nalakovat!") a matky slabikářové ("miminko pláče, všechno za hlavu a rychle utěšovat").
Existuje i jakási mezikombinace výše uvedeného. Polomarnivá matka pak velmi opatrně zvedne dítko ve snaze nerozrýt si pracně nalakované nehty a upatlá při tom manévru postýlku, povlečení i dětské pyžámko. Neptejte se jak...

Péče o sebe samou se s příchodem miminka maličko zkomplikovala. Vždycky jsem si říkala, jak zůstanu i s dítětem žádoucí a hezká a jak se o sebe budu starat, abych ze sebe měla dobrý pocit a partner měl radost, že na něj doma čeká upravená žena. Občas se ale samozřejmě stane, že strávím den s jasně oranžovým prskancem od příkrmu na košili, ideálně na nějakém pro mě neviditelném místě (třeba pod prsy), a jsem na to potupně upozorněna až večer...

Jasně, všechny děti občas taky spí, ale mají v sobě defaultně zabudovaný nějaký dokonalý přístroj, který bezpečně pozná přesně ten moment, kdy si maminka musí smýt barvu z vlasů, masku z obličeje, když stojí ve sprše a zrovna si našampónovala vlasy, nebo má třeba zrovna čerstvě nalakované nehty. Ďábelský přístroj v takové situaci okamžitě sepne, spustí dětský pláč a okamžité dožadování se pozornosti.

Klasickým modelem je také situace, kdy se vám všechno podaří tak nějak napůl. Třeba si stihnete oholit jen jednu nohu (a pak na to samozřejmě zapomenete a pár dní takhle běháte), nebo upravit/vytrhat jen jedno obočí.

Ale pozor, existují i nečekané příjemné vychytávky: třeba, když to malé robátko konečně uspíte, doploužíte se do koupelny a všimnete si, že jste ještě nestihla vypustit vanu po miminčím koupání... ideální příležitost dopustit horkou vodu, rozpustit nějakou voňavou bath bomb, nalít si sklenku vína, naložit se... a doufat, že dětský přístroj hned zase nespustí :)

2 komentáře:

  1. Joooo, s tou vanou to znám....a dokonce už to takhle plánuju :-) Problém je, že plánování zvyšuje pravděposobnost sepnutí ďábelského přístroje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to vůbec jednoduché, ale časem na to přijdu! Musí existovat nějaký hack systému. Musí!

      Vymazat

Povídej!