neděle 6. listopadu 2016

Bílý šum - tak funguje, nebo ne?

Určitě jste už někdy slyšeli o zázračné moci tzv. bílého šumu, repetitivních zvuků jisté frekvence, které mají miminkům připomínat zvuky, na které jsou zvyklé z mámina břicha. Bílý šum má údajně děti zklidňovat, uspávat a zlepšovat kvalitu jejich spánku. Oukej.

Nedokážu zatím posoudit, jestli to opravdu funguje, nebo ne - ale to, že několikahodinové kompilace s bílým šumem na youtube mívají miliony shlédnutí, přece musí mít nějaký důvod!

Já byla skeptická. Po několika hodinách Toníkova neklidu, pobrekávání a neschopnosti usnout jsem ale kapitulovala a zoufale otevřela stránku, na které lze vybírat rovnou z několika uspávacích šumů. Je libo prohnat miminku oušky zvuk vysavače, výkonnějšího vysavače, fénu nebo snad větráku?
O pár minut později... dítě stále nespí a já už ve zvukové stopě (která hraje ve smyčce) slyšela zakódované vzkazy a iluminátská poselství. Vyděšeně jsem ten psychozvuk vypnula.

Tento pokus tedy nevyšel... nakonec jsem ale objevila docela příjemný šum, který má ale jednu zásadní nevýhodu: bezpečně a rychle uspává spíš mě, než chlapečka :)

Jaké zkušenosti máte s bílým šumem vy?

P. S.
V rámci zachování duševního zdraví se také poctivě věnujeme lumpenkavárnickému povalečství. Zde poctivé donuty z podniku Peter's Apartment na Žižkově, doporučujeme!




Žádné komentáře:

Okomentovat

Povídej!