čtvrtek 7. prosince 2017

LiškAdvent 6: Pohádky

Já se tomu fakt dlouho bránila. Ale jakmile přišla doba, kdy Toníno začal vnímat pohádky, před spaním jsem mu sem tam začala pouštět nějakou krátkou pohádku nebo večerníčka.
Tím jsem se ponořila do neuvěřitelného světa bizáru, zde přináším letmé výsledky mého dosavadního zkoumání:

BRÁT:
- Prasátko Peppa baví i mě. Krátké feministické příběhy, kde je tatínek za trotla a zpravidla to vždycky ode všech nějak schytá, mám z toho pocit, že to vymýšlel někdo, kdo myslel i na rodiče a zachování jejich příčetnosti. Díky!!!
- Potkali se u Kolína jsou nejvtipnější! Tolik skrytých vtipů pro dospělé a k tomu poctivé klasické zpracování...
- Tuláček, Medvíďata a Vydrýsek taky baví dítě i mě. Zvířátka, les, potok, zen.
- Tři oříšky pro Popelku - zde jsem se uchýlila k drobné zákeřnosti a koukala jsem s panem Antonínem (na etapy) na německou verzi. Nevypadal, že by mu to vadilo, geny jsou geny, že jo. Kdyby vás to zajímalo, Jurášek je v německé verzi Nikolaus a Tajtrlík je Kasperle. Nemáte zač! Trávníček v elasťákách pobaví ve všech světových jazycích.
- všechny pohádky, které vypráví Karel Högr svým rozšafným brněnským přednesem jsou vtipné samy o sobě.

NEBRAT:
- Pohádky o mašinkách jsou strašidelná DEPKA, černokněžník Zababa děsí i mě
- O makové panence, tam mi maková panenka přišla jako strašná trubka
- Teletubbies mi chvilku přišli ironicky vtipní. Do té doby, než začali každou sekvenci opakovat třikrát...

A když bude hodně zlobit, pustím mu Aničku s lískovými oříšky.

2 komentáře:

  1. Teletubbies jsem kdysi zhlédla asi dva díly a umínila si, že tohle dětem nikdy, i kdybych měla zhebnout. Peppu a Toma mám v zásadě doma a oba to taky žerou - ten malej víc ;) co ještě dalšího nepřekročí můj YouTube, to je Mašinka Tomáš, z lokomotiv s lidskými obličeji se mi chce zvracet - slušné pohádky o vlacích jsou ale Chuggington a taky se mým dětem už odmalinka líbila Chaloupka na vršku, i když je nutné snést trochu té katolické agitky. S názorem na Makovou pipinku souhlasím, já to dětem sice nepouštěla, ale před časem četla knížku a chtělo se mi blejt, motejl akorát chodí chlastat a nehne doma křídlem a MP pro něj dělá první poslední. To fakt ne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Motejl chodí sosat a Makovka doma hákuje! To radši Peppa s trdloidním tatínkem Pašíkem.
      Mašinku Tomáše jsem úplně zapomněla napsat, to je snad pro autisty... existence tohoto paskvilu bude dítěti zatajena, stejně jako Tropical Islands.

      Vymazat

Povídej!