úterý 18. července 2017

#zuby

"To přejde!" se stalo tichou mantrou posledních dní. Toníkovi totiž rostou zuby.

Když se mu prořezávaly ty úplně první, spodní jedničky, skoro jsme o tom ani nevěděli. Zato teď si to ale užíváme plnými doušky!

Ta radost, když se zub konečně úspěšně prořeže! Sotva jsem si trochu oddychla a zaradovala se, že se třeba v noci zase trochu vyspím, tak jsem si všimla, že se už rýsují další zoubky a chystají se ven... kolik že jich ještě bude?

Pro přiblížení situace jsem vám vyrobila velmi akurátní a výmluvnou infografiku, která shrnuje můj současný život ve třech memech.
Kámoši, co nám tohle období dost usnadňují:
Srneček Vulli je na provázku, protože už se nám někde na cestách podařilo jednoho ztratit. Toníkovi to bylo asi celkem jedno, ale já jsem to těžce nesla, tak máme druhýho... kousátka vpravo jsou z DM a jsou super, navíc v příčetných barvách a tvarech. Dřevěné kousadlo uprostřed je z obchodu Hugo chodí bos. Calgel na bolavý dásně seženete v lékárně. 

5 komentářů:

  1. Kousátka z DMka jsou nej! Hlavně to tyčkový, přijde mi, že všechny ostatní jsou zaměřený výhradně na přední ozubení a od trojek výš už se to kousat nedá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, tohle je super taky v tom, že si dítě zvykne na to, že se něčím takovým později budou čistit zuby... teda aspoň si to říkám :)

      Vymazat
  2. Kdysi jsem někde četla, že jedny z nejhorších jsou na prořezávání špičáky (trojky). A u nás to teda platí. Ty potvory se průběžně klubou už snad půl roku. Vždycky chvíli lezou, pak nic, a pak zase znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se mám na co těšit :D Uááá!

      Vymazat
    2. Musíš doufat, že to u vás bude jinak. Když jsem kupovala v lékárně Calgel - to se malýmu klubaly asi dvojky - tak mě paní strašila slovy: "No, počkejte až polezou stoličky." A třeba první stoličky byly proti špičákům pohoda :)

      Vymazat

Povídej!