neděle 20. listopadu 2016

Filmy na dlouhé podzimní večery

Mám pro vás pár tipů na dobré filmy, které jsme doma stihli zkouknout v posledních týdnech. Já teda (díky svým nočním šichtám) velmi specifickým způsobem: většinou zvládnu začátek, někde uprostřed usnu a probudím se při závěrečných titulcích. Ale pak poctivě zbytek dokoukám během dalšího dne :)
Je libo bizár, drama nebo komedii? Nebo radši všechno dohromady, protřepat a nemíchat?

St. Vincent
Bavila vás Little Miss Sunshine? Tohle vás bude bavit taky! Vynikající Bill Murray a další z jeho rolí typu "mrzutý morous"... Mimochodem, je to trochu doják. Možná i slzička ukápne!

August: Osage County
...neboli Srpen v zemi indiánů. Možná jste viděli divadelní hru (tento film byl totiž natočen podle divadelní předlohy), mě teda dost mrzí, že jsem ji vidět nestihla. Namlsáte se famózním hereckým obsazením a hlavně úžasnou Meryl Streep ve vrcholné formě. Anotace ve zkratce? Praní rodinného špinavého prádla, lití oleje do ohně a foukání do stále doutnajících uhlíků starých konfliktů, to vše doplněné smrtícími dialogy. "Eat the fish, bitch!"

Irrational Man
Tenhle film jsem měla na mušce už hodně dlouho, ale z nějakého důvodu jsem ho pořád odkládala a čekala, až přijde jeho čas. Oblibujete tvorbu Woodyho Allena? Tak to si tento film určitě dejte, pokud jste jej ještě neviděli. Zdánlivě poklidný a předvídatelný děj, než... a pak najednou... a už to lítá a vy nestačíte koukat. Na Joaquina Phoenixe a Emmu Stone, které mám oba ráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Povídej!